Verzorgingstips

Je hebt een mooi boeket gekocht, maar groene vingers zijn niet aan jou besteedt. Hoe zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk van je boeket kan genieten? Met de onderstaande verzorgingstips help ik je op weg.

Recht of schuin afknippen?

Snijdt de bloemen altijd schuin af. Door schuin af te knippen vergroot je het oppervlakte van de stengel waarmee water opgenomen kan worden.

Let op de blaadjes

Zorg ervoor dat er geen blad in het water hangt. De blaadjes gaat rotten, en de bacteriën die in het water komen verkorten het vaasleven van je bloemen.

Snel het water in!

Bloemen houden niet van droge voeten! Zet de bloemen na aankoop dus zo snel mogelijk op de vaas. Vul de vaas met lauw kraanwater en de juiste hoeveelheid snijbloemenvoeding. Op de verpakking staat de juiste verhouding aangegeven.

Kies de juiste vaas

Zorg voor een goede start door het boeket altijd in een schone vaas te zetten. Zorg ervoor dat de stelen voldoende ondersteund worden door de vaas door niet een te lage vaas te kiezen. Een verhouding van 2/3 vaas ten opzichte van het boeket in gewenst. Zorg er daarnaast voor dat de stelen voldoende ruimte hebben. Prop het boeket er dus niet in, maar zorg voor een vaas met voldoende ruimte. Kies bij voorkeur voor een glazen vaas. Door de open structuur van stenen vazen hebben bacteriën daar meer kans om zich te hechten.

Kies de juiste plaats

Je wilt natuurlijk dat de bloemen zo lang mogelijk blijven staan. Maar hoe doe je dat? Zorg er in ieder geval voor dat je de bloemen niet op de tocht of bij de verwarming plaatst. Op deze plaatsen verdampen de bloemen meer vocht dan dat ze opnemen waardoor ze slap gaan hangen. Vermijdt ook direct zonlicht. Verder is naast de fruitschaal niet de beste plaats voor bloemen. Rijp fruit produceert ethyleengas waardoor bloemen sneller verouderen, wat je natuurlijk niet wilt.

Geniet!

Na het opvolgen van deze tips zal je boeket minimaal 7 dagen staan schitteren op de vaas