Over Kweeklokaal

Bjorn Hoogenboom, aangenaam. Trotse eigenaar van het Kweeklokaal en vierde generatie kweker in onze familie. Op het teeltland dat mijn overgrootvader in 1953 voor mijn opa en zijn broer kocht, run ik sinds 2022 met veel plezier het Kweeklokaal.

Kweeklokaal over Bjorn Hoogenboom
Kweeklokaal over plukboeket

Bloemen uit het seizoen

In het Kweeklokaal teel ik meer dan vijftig verschillende soorten seizoenbloemen op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarmee treed ik letterlijk en figuurlijk in de voetsporen van mijn overgroot opa en opa, die kweker waren in de tijd dat er alleen nog maar geteeld kon worden met de seizoenen en de natuur mee. Ik ben ervan overtuigd dat het natuurlijk, lokaal telen voor directe verkoop aan lokale consumenten weer de toekomst heeft. Met het Kweeklokaal speel ik daarop in.

 

 

Vierde generatie kwekers

Het ondernemerschap en het idee voor het Kweeklokaal komen niet uit de lucht vallen. Ik heb tot tien leren tellen bij mijn opa op de bosband en als 6-jarig jochie had ik al mijn ‘eigen bedrijfje’. Ik teelde ’s winters tulpen en ’s zomers pompoenen, die ik op zaterdag deur aan deur verkocht. Ook mijn schoolcarrière stond volledig in het teken van groen: ik volgde een mbo-opleiding aan het Wellantcollege en doorliep de Hogere Agrarische School (HAS). Mijn stages brachten me onder andere naar Canada en Amerika en in mijn vrije tijd werkte ik bij mijn vader, die samen met zijn broer het bedrijf van mijn opa voorzette in Nieuwe Wetering.

Kweeklokaal over vierde generatie kwekers

Mijn eerste baan vond ik bij een rozenkweker in het Westland, daarna ging ik aan de slag bij een substraatleverancier. Ondertussen bleef mijn ondernemersbloed kriebelen: er borrelden regelmatig ideeën voor een eigen bedrijf op. Van het idee voor het Kweeklokaal ging ook mijn kwekershart sneller kloppen. Alles komt hierin samen: mijn kennis, mijn ervaring, mijn drive, mijn visie op de toekomst en mijn speciale band met de historische locatie van het Kweeklokaal.

Contact

Wil je ook unieke, lokaal geteelde bloemen uit het seizoen op jouw evenement? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wegverkoop

7 dagen per week geopend

Ma – Vr: 8:00 – 20:00

Za – Zo: 8:00 – 18:00

Heb je een vraag, verzoek of kunnen we je ergens anders mee helpen?

Stuur een e-mail